Kozlusan Lidia

De Lidia Compact ketel is één van de producten uit het assortiment Hydro pelletkachels. Deze ketel is voorzien van een expansievat en circulatiepomp welke in het systeem geïnstalleerd zijn. In tegenstelling tot andere hydro pelletkachels op de markt, is Lidia Compact ontworpen om als ketel te worden gebruikt. Deze ketel is erg handig wanneer klanten weinig ruimte hebben.

Meer informatie over deze ketel kunt u onderaan de pagina vinden. 

klik hier om de catalogus te bekijken.

Automatische reiniging van de wisselaar

De versie Lidia Proplus & Lidia Pro heeft een automatisch warmtewisselaar reiniging. Het regelmatig reinigen van de wisselaar heeft een positieve invloed op de efficiëntie van het apparaat.

Eenvoudige reiniging van de wisselaar

De Lidia Plus heeft een handmatige reiniging van de warmtewisselaar. Er zijn slechts een paar eenvoudige bewegingen nodig om de warmtewisselaar te reinigingen en hierdoor verbetert u de efficiëntie. Het is een gemakkelijke en schone taak.

Automatische reiniging van de brander

De versie van de Lidia Pro, ProPlus & Plus hebben een automatisch brander reinging. Dit is een effectief mechanisme voor het verwijderen van het as en houdt de brander schoon om het juiste verbrandingsproces te garanderen.

Comfortabele as verwijdering

De Lidia Pro en Plus zijn beide uitgerust met een asopvangbak. Het is essentieel om regelmatig as uit de ketel te verwijderen. Dit kan moeiteloos gebeuren door simpelweg de opvangbak uit de ketel te halen. Het legen van de aslade is slechts één keer per week nodig. Bovendien is deze as een uitstekende meststof voor planten.

Geintegreerd in de lidia ketels

GEÏNTEGREERDE POMP

Het toestel is voorzien van een Grundfos UPM3 klasse A circulatiepomp. Deze
pomp verwarmt de centrale verwarmings of boiler voor tapwater.

Kozlusan circulatiepomp grundfos ump3

GEINTERGREED EXPANSIEVAT

De ketel is uitgerust met een 6 liter expansievat. Hierdoor kan het gemakkelijk
werken in een gesloten CVsysteem.

Kozlusan naczynie przeponowe

BEDIENINGSPANEEL

De Lidia Compact heeft een duidelijk display met een draaiknop. Dit samen met
het eenvoudige menu zorgt ervoor dat het bedieningspaneel goed te bedienen is.

Kozlusan Lidia sterownik

MANOMETER, ONTLUCHTER EN VEILIGHEIDSKLEP

Met de manometer kunt u eenvoudig de druk in uw installatie aflezen. Mocht de druk te hoog oplopen, dan zorgt het veiligheidsventiel ervoor dat de overtollige druk wordt afgebouwd. Met de automatische ontluchter zorgt ervoor dat u geen lucht in het toestel heeft.

Kozlusan Lidia veiligheidsmanometer

Keramisch gloeispiraal

De Kozlusan Lidia ketel heeft standaard een keramisch gloeielement. Dit element zorgt ervoor dat de pellets in de opstartfase gaan branden. In vergelijking tot een standaard stalen gloeielement, bereikt ons gloeielement een temperatuur van circa 1000°C. Dit is twee keer hoger dan een standaard stalen ontsteking. Door deze hoge temperatuur wordt de ontsteektijd aanzienlijk verkort en is daardoor een stuk zuiniger in energieverbruik. Een keramisch gloeielement heeft ook een veel langere levensduur dan de standaard stalen gloeielement. Dit maakt de Kozlusan Lidia uiterst betrouwbaar!