Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van:

De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Subsidie aanvragen

voorwaarden

De subsidie kunt u aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk de voorwaarden van deze subsidie:

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. De ISDE subsidie in 2017 De ISDE opent 2 januari 2017 met een totaal budget van €70 miljoen voor 2017. De ISDE is vanaf 2017 aangepast. Een overzicht van de wijzigingen zijn:

  1. De aanvraagtermijn is gewijzigd voor particulieren van 3 maanden na aanschaf in 6 maanden na installatie van het apparaat. Voor zakelijke aanvragers blijft de indieningstermijn hetzelfde. Zakelijke aanvragers vragen bovendien eerst de subsidie aan waarna ze pas de aankoopverplichting mogen aangaan.
  2. Warmtepompen: de categorieën hybride warmtepomp en warmtepompboiler zijn vervallen. Apparaten uit deze twee categorieën komen nog wel in aanmerking voor subsidie en worden op basis van hun bron lucht, water, en grond in gedeeld. De grenzen van het vermogen voor de lucht-water warmtepomp zijn gewijzigd, evenals bijbehorende subsidiebedragen: -tot 3,5 kW: € 1.000 -van 3,5 kW tot en met 10 kW: € 2.000 -van meer dan 10 kW: € 2.000, vermeerderd met € 100 voor elke kW thermisch vermogen hoger dan 10 kW.
  3. Biomassaketel: Het basisbedrag is verlaagd en de toeslag per kW bij ketels vanaf 40 kW is verhoogd: -tot en met 40 kW: € 2.500 -vanaf 40 kW: € 2.500 (dat was € 3.200) vermeerderd met € 110 (dat was € 80) per kW vermogen van de ketel hoger dan 40 kW.
  4. Zonneboiler: De subsidie per kWh voor zowel de kleine als de grote systemen is verhoogd: -De subsidie wordt € 0,75 (was € 0,50) per kWh jaarlijkse zonne-energiebijdrage bij een apertuuroppervlakte van ten hoogste 10 vierkante meter -Bij een apertuuroppervlakte van meer dan 10 vierkante meter bedraagt de subsidie € 0,30 was (€ 0,25) per kWh jaarlijkse zonne-energiebijdrage.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt. De Investeringssubsidie duurzame energie voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt.

Hoeveel subsidie is er in 2017?

In 2017 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort: zonneboiler warmtepomp biomassaketel pelletkachel De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten.

bron: www.rvo.nl

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie/voor-welke-apparaten/biomassaketels

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van pelletsvanjos.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 58 reviews.