RVO heeft ondertussen de subsidie budget en de voorwaarden bekend gemaakt voor 2018. In 2018 is de subsidie pot 100 miljoen euro. Dit is 10 miljooen meer dan 2017.  Voorzover bekent veranderd de subsidie bedragen niet voor biomassaketels en pelletkachels.

Er veranderd wel iets met betrekking tot het aanvragen van de subsidie voor biomassaketels. Hierover hebben wij direct contact gezocht met de RVO om te vragen hoe dit precies zit.  Afgelopen week hebben wij een bevestiging gekregen van de RVO, zie hieronder:

 

Het meest interessante ontwikkeling is het bewijs dat de aanvragen moet overdragen van installatie door een deskundig installateur. In eerste instantie heeft het RVO bekend gemaakt dat alles door deskundige installateurs gedaan moet worden.  Hieruit bleek dat ook bij hun veel onduidelijk was op dit gebied. Afgelopen week hebben wij de bevestiging gekregen dat het nu als volgt is:

“We hanteren geen vaste definitie van een deskundig installateur. .

Het bewijs voor deskundige installatie kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn. Als er geen factuur, installatiebewijs of werkbon is waaruit de installatie blijkt, is het belangrijk dat de aanvrager aannemelijk kan maken dat de installatie (deskundig) is gedaan. Hoe de aanvrager dit aantoont is aan de aanvrager.”

 

U kunt dit nu ook nalezen via de website van RVO:

https://www.rvo.nl/node/255221

 

Kortom, de aanvragen moet een bewijs van een (deskundige installatie) om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Wilt u als particulier het zelf installeren, dit is mogelijk? neem dan contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet

Het team van Pellets van Jos

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van pelletsvanjos.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 58 reviews.